fbpx
x

Media

Heb jij vorige week ook zo lekker gesmuld tijdens MM Culinair? Bekijk dan dit filmpje om nog even na te genieten! ???

Geplaatst door ZO34 op zondag 10 september 2017

 

 

 

 

 

 

krant1

 

 

 

“MM Culinair het grootste openluchtrestaurant van Drenthe”

Emmen – 28 juli 


deelnemersfoto

Het eerste weekend van september wordt het Marktplein in het centrum van Emmen traditiegetrouw weer omgetoverd tot het grootste openluchtrestaurant van Drenthe; op zaterdag 2 en zondag 3 september is het weer tijd voor MM Culinair! Met meer dan 100 gerechten op de menukaart, die u bij binnenkomst gratis ontvangt, is MM Culinair het grootste en smakelijkste openluchtrestaurant van Drenthe. Een – gratis toegankelijk- proeverij festijn, waar restaurants uit de omgeving zich van hun beste kant laten zien en zich culinair aan het grote publiek presenteren.

 De organisatie heeft weer een mooi gevarieerd deelnemersveld van restaurants voor de komende editie samengesteld. Nieuwe deelnemers zijn Bij Sib Bites & Grill, The Grill Company (Parc Sandur), Wildlands en De Mooie Mijt (Sleen). En MM Culinair kan natuurlijk niet zonder de vertrouwde gezichten en delicieuse gerechten van pilaren als Su Sardu, De Heeren van Coevorden, Kookatelier Joop Zwiep, Met Stroop ofzo, Rue de la Gare, Hotel Restaurant ten Cate, Gastrovino Van den Bergh Delicatessen, Chef Burger, Toscana IJssalon, Brasserie Groene Buren, Flanagans, Restaurant Stones, Goodfellas en voor koffie en zoete lekkernijen kunt u terecht bij deelnemer Bakker Bart.

Openingstijden MM Culinair:

Zaterdag 02 september, 15.00 – 00.00 uur (restaurants tot ca. 22.00 uur)
Zondag 03 september, 14.00 – 21.00 uur

Voor recente ontwikkelingen en meer informatie kunt u de website: www.mmculinair.nl in de gaten houden en MM Culinair volgen op Twitter, Instagram en Facebook.

——————————————————————————————————————————————————

MM Culinair 2016 | 3 & 4 SEPTEMBER

Emmen, 22 augustus. 

Met 20 restaurants en meer dan 100 gerechten op de menukaart, is MM Culinair op 3 en 4 september het grootste openluchtrestaurant van Drenthe. Een gratis toegankelijk proeverij festijn, waar de beste restaurants uit de omgeving zich van hun beste kant laten zien en zich aan het publiek presenteren. Op het Marktplein, in het hart van het centrum van Emmen verzamelen zich wederom de beste en mooiste restaurants uit de omgeving.

Entree tot het evenement is gratis. Bezoekers kunnen consumptiemunten bij de kassa op het terrein kopen en die bij de bar en de restaurants inleveren in ruil voor alle lekkernijen. Wat denkt u bijvoorbeeld van gepekeld, gekonfijt en daarna gebrand buikspek met zoetzure beukenzwammetjes, parels van komkommer en Vene Cress. En daarna de Coquille St. Jacques “ceviche” met truffel, of de speciale MM Culinair culi Burger 2.0 met Hollands weiderund, mosterd bbq mayonaise, uien, spek, compote, cheddar en bacon. Of misschien toch liever Tataki van tonijn met soja parels, soja mayonaise en haricoverts? Of de kipdijburger op desembrood met verse tomatensalsa en pittige whiskeysaus. Alhoewel wij ook absoluut de cheesecake van citroen met Hollandse bramen, crème van witte chocolade en roomijs van basilicum aanraden! Kortom het wordt weer smullen het eerste weekend van september in Emmen.

Uit de speakers klinkt al even zo lekkere en relaxte achtergrondmuziek, en zaterdagavond verrast de organisatie bezoekers nog met een swingende live band. Er zijn natuurlijk ook weer poffertjes en ijs verkrijgbaar en Kinderopvang BSO Kwebbel doet er alles aan om de kleine bezoekertjes nét zoveel plezier te bezorgen als hun ouders, met leuke spel- en knutsel activiteiten.

Openingstijden:

Zaterdag 03 september, 15.00 – 00.00 uur (restaurants serveren tot ca. 22.00 uur)
Zondag 04 september, 14.00 – 21.00 uur

Bestand 21-08-16 00 56 48

 

——————————————————————————————————————————————————

MM Culinair 3 & 4 september – Culinair genieten in het hart van Emmen

Een weekend lang genieten van de prachtigste en beste restaurants van Zuidoost Drenthe. MM Culinair is gratis toegankelijk en bij binnenkomst ontvangt u van onze welkomstdames een menukaart. Ieder restaurant heeft een MM Culinair menu samengesteld, u heeft op deze manier keuze uit meer dan 80 gerechten. Alle hapjes zijn in amuse en voorgerecht vorm zodat u ook meerdere restaurants kunt bezoeken op 1 avond. Bij de centrale middenbar heeft u keuze uit diverse wijnen speciaal geselecteerd door onze wijnspecialist Dirk Vanhorenbeeck. Wilt u in alle rust deze wijnen bestuderen? Dat kan dit jaar met onze wijn en drankenkaart die u op de tafels en de bar vindt.

De organisatie is heel trots op het, vooral zeer brede, deelnemersveld van MM Culinair 2016. De kwaliteit is enorm dit jaar en ook met de nieuwkomers en oude bekende van vorige edities is het weer een waar culinair feestje! Deelnemer De Loohoeve heeft dit jaar het Gouden Koksmes gewonnen en heeft diverse vermeldingen in o.a. GaultMillau en de Michelingids. Menig culinaire journalist (Volkskrant, Telegraaf) heeft zeer enthousiaste en positieve recensies geschreven over dit prachtige restaurant in Schoonloo. En u kunt dat tijdens MM Culinair dus hoogst persoonlijk ervaren! Nieuw, maar oh zo bekend van voorgaande edities, zijn Goodfellas en De Gaffel. Altijd erg geliefd bij alle gasten van MM Culinair. Bijzondere deelnemer is dit jaar Restaurant Stones, vorig jaar geopend door Jonnie en Therese Boer. Stones kookt volgens De Dutch Cuisine met de 5 principes Cultuur, Gezond, Natuur, Kwaliteit en Waarde. Restaurant Stones is een initiatief van Drenthe College en Stenden Hogeschool.

Deelnemende restaurants 

– Kookatelier Joop Zwiep

– Met Stroop Ofzo

– Su Sardu

– Chef Burger

– Hotel Restaurant Ten Cate i.s.m. La Plage

– De Hunzebergen (Fletcher Hotel Restaurant)

– De Loohoeve Restaurant en Hotel

– Grandcafe Rue de la Gare

– Gastrovino Van den Bergh Delicatessen

– Toscana IJssalon

– De Heeren van Coevorden

– Kasteel Coevorden

– Brasserie Groene Buren (Hampshire Hotel Emmen)

Restaurant De Gaffel (NEW)

– Flanagan’s Irish (NEW)

– Steakhouse Goodfella’s (NEW)

– Restaurant & Hotel Bieze (NEW)

– Restaurant Stones (NEW)

– Tasty Basic (NEW)

– Bakker Bart (NEW)

 

VOLG MM CULINAIR ONLINE:

Website: www.mmculinair.nl
Facebook: www.facebook.com/emmen.culinair
Instagram: www.instagram.com/MMculinair
Twitter: www.twitter.com/MMculinair

Sponsor worden van MM Culinair? Bekijk nu

Volg ons:

Kies uw taal

x

Recente reacties

    Archief

    Categorieën

    • Geen categorieën

    Meta