fbpx
x

wijnfestival-deelnemers

Onderstaand de volledige line-up van Wijnfestival Emmen 2017

 • Wijnpakhuis
 • De Kelder van de Coningh
 • Vino dei Colli
 • Altijddebestewijn.nl
 • Wijnhuis Gerrit van den Bos
 • Een wijnproeverij op locatie
 • Warmolts Wijnen
 • Wijnkoperij de Kasteelhoeve
 • Rock ‘n Rolle

 

Wijnpakhuis

Wijnpakhuis is een online wijnwinkel, gerund door wijngek Lionel Eleveld.

In het Wijnpakhuis liggen een kleine duizend verschillende wijnen. Om tot dit gevarieerde, maar vooral smaakvolle assortiment te komen, beoordelen zij ieder jaar zo’n zesduizend wijnen op hun combinatie van prijs, smaak, geur en kleur. Slechts een fractie voldoet aan de strenge eisen.

Eén van de wijnen die wel door deze selectie is gekomen is de Cabernet Sauvignon van Domaine De La Baume. Overigens neemt Lionel deze wijn ook mee 18 november naar het Wijnfestival in Emmen!

Website: www.wijnpakhuis.nl

 

De Kelder van de Coningh

Voor velen is Oostenrijk nog een onbekend wijnland, maar toch komen daar uitstekende kwaliteitswijnen vandaan met een verrassende, volle smaak.

De Kelder van de Coningh is opgericht in 2010 door Jan Veldhoen. Sindsdien levert hij aan vele restaurants en verzorgt ook wijnproeverijen.
Het overgrote deel van de import komt uit het zonrijke gebied ten zuiden van Wenen, wijnbouwgebied Neusiedlersee. Daar worden alle wijnen persoonlijk geselecteerd.

Waarom 100% Oostenrijkse wijnen? Oostenrijk kent één van de strengste wijnwetten ter wereld en handhaaft deze ook. Daardoor zijn de wijnen heel zuiver en gastronomisch prima inzetbaar.

Tijdens het Wijnfestival Emmen laat De Kelder van de Coningh u graag kennis maken met een selectie van witte, rode, dessertwijnen en Sekt uit Burgenland.

Website: www.dekeldervandeconingh.nl

 

Vino dei Colli

Vino dei Colli is vanuit de passie voor Italiaanse wijnen, en de warme banden die zij onderhouden met de familie Guerrieri, opgericht in mei 2017.

Azienda Agraria Guerrieri is al vijf generaties lang een authentiek Italiaans familiebedrijf uit Piagge, Le Marche (onderstaande foto is hier genomen).
Het bedrijf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan getuige het (uitsluitend) gebruik van zonne-energie, natuurlijke gisten en de verwerking van sulfiet in de wijnen wordt tot een minimum beperkt.

Het een en ander resulteert dan ook in zeer pure wijnen die van hoge kwaliteit zijn. Laat je door deze Italiaanse wijnen verrassen tijdens het Wijnfestival Emmen op 18 november aanstaande!

Website: www.vinodeicolli.nl

 

Altijddebestewijn.nl

Altijddebestewijn.nl heeft uitsluitend wijnen van topkwaliteit uit Duitsland, die rechtstreeks van de wijnboer komen en door de wijnboer zelf zijn gebotteld, de zogenaamde Erzeuger- of Gutsabfüllung. Deze wijnboeren behoren tot de beste in hun vak en zijn vaak al vele generaties met wijnbouw bezig. Ze steken hart en ziel in hun wijn.

Altijddebestewijn.nl vindt de tijd nu rijp om de Duitse wijnen weer de aandacht te geven die ze verdienen. Altijddebestewijn.nl heeft ervoor gekozen om uitsluitend Duitse wijnen, Sekt en likeur van topkwaliteit te leveren en deze wijnen laten zij met heel veel liefde proeven tijdens het Wijnfestival Emmen op zaterdag 18 november!

Website: www.altijddebestewijn.nl

 

Wijnhuis Gerrit van den Bos

Natúúrlijk zijn ook onze lokale vrienden van Slijterij Wijnhuis van den Bos op het Wijnfestival Emmen van de partij!

Wijnhuis van den Bos is één van de grootste wijnhandels slijterijen van het noorden. In deze winkel, van ruim 400m2, vind je bijna 600 soorten wijn uit verschillende werelddelen.

Uit dit grote assortiment hebben zij 30 pareltjes gekozen die je 18 november kunt proberen. We maken je alvast lekker met een paar voorbeelden die je op het Wijnfestival bij hen kunt verwachten; wat dacht je van een Amarone, Barolo, of een Chateauneuf du Pap (!!!) ook brengen ze een aantal heerlijke wijnen van Salentein Wijn mee en de eigen import van Weingut Schmitges, producent van top Rieslings uit de Moezel!

Website: www.slijterijvandenbos.nl

 

Een wijnproeverij op locatie

De hoogwaardige wijnen van ‘Een wijnproeverij op locatie’ zijn een klasse apart. Internationale onderscheidingen en medailles bevestigen de hoge kwaliteit van de wijnen, waar de wijnboeren, keldermeesters en oenologen zeer trots op zijn.

De wijnen komen over het algemeen van kleine wijn boeren en zijn vrij van toevoegingen. De druiven krijgen hier nog de tijd om te rijpen. De ambachtelijke familietradities, de passie en liefde proef je in de wijnen. Na het oogsten krijgt de wijn ook de tijd om te gisten. Dat heeft ook tijd nodig. Je kunt dit proces versnellen door er toevoegingen aan toe te voegen. Dit doen zij nu juist niet. De wijn krijgt de tijd te rijpen totdat het klaar is voor het bottelen.

Dat proef je ook in de wijnen die zij zullen meebrengen tijdens Wijnfestival Emmen!

Website: www.eenwijnproeverijoplocatie.nl

 

Warmolts Wijnen

Een sneak pre-tasting van wat je in het wijnglas kunt verwachten wanneer het ‘Restaurant/Wijnbar De Drommedaar’ volgend voorjaar haar deuren heropent…

Daar is toch iedere wijn- en food liefhebber in Emmen benieuwd naar? Zaterdag 18 november heb je die kans tijdens het Wijnfestival EmmenIn samenwerking met de toekomstige wijnleverancier Icarius Wijnen laten Wouter van Liere en Robert Warmolts prachtige wijnen proeven van top producenten uit onder andere de Languedoc, Piëmonte, Tokaij en Rioja Alta.

Wijnen met een duidelijk karakter, loepzuiver, met spanning en complexiteit. Dit zijn absoluut geen dertien in een dozijn sapjes! Dit zijn ook de enige wijnen die zorgen voor een echte beleving: op zichzelf, maar zeker bij lekker eten zodat wijn en spijs elkaar omhoogstuwen in smaak en beleving!

Uitstekende wijnmakers met een duidelijke visie op hun wijnen, wijnregio, geschiedenis en de ontwikkelingen in de wereld. Vaak kleinere (familie)bedrijven, biologisch die gedurfde keuzes maken in gebruikte druivenrassen, vinificatie en die altijd onderscheidend zijn.

Wijndrinken in combinatie met de mooie verhalen achter de wijnen; wij kunnen niet wachten. Tot 18 november!

Website: www.warmoltswijnen.nl

 

Wijnkoperij de Kasteelhoeve

Verscholen in het Reestdal, aan de rand van boswachterij Staphorst en het riviertje de Reest staat de Kasteelhoeve. De Kasteelhoeve betrekt hun wijnen uit alle werelddelen, exclusief voor de Nederlandse en Belgische markt. Deze wijnen zijn afkomstig van kleine wijnproducenten die het product maken met veel liefde, passie en ambacht en de druiven nog met de hand plukken.

Op het Wijnfestival Emmen laten zij je graag kennis maken met hun mooie producten. Deze wijnen zijn 18 november natuurlijk te proeven en ook te bestellen (voor thuis).

Website: www.kasteelhoeve.nl

Rock ‘n Rolle

Last but certainly not least… Onze vrienden van Rock ‘n Rolle zijn er natuurlijk bij zaterdag 18 november in de Grote Kerk in Emmen!!
Rock ’n Rolle wijnen zijn beestachtig lekkere blends van muziek, kunst en wijnexpertise. Vintner Theo Kalkdijk en wijnjournalist Cuno Van ‘t Hoff selecteerden de beste Zuid-Franse Rolle druiven en maakten de wijn. Neo-pop artist Selwyn Senatori Artist zette zijn liefde voor de wijn op het etiket en Radio DJ Gerard Ekdom ging los op een brute Rock ’n Rolle playlist die je ook nog eens via QR op het label kunt scannen met je smartphone.

Vier vrienden. Alle zintuigen verenigd in een dijk van een wijn.

Don’t spill this wine!

Website: www.rocknrolle.nl

Sponsor worden van MM Culinair? Bekijk nu

Volg ons:

Kies uw taal

x

Recente reacties

  Archief

  Categorieën

  • Geen categorieën

  Meta